دسته‌بندی نشده

بررسی مشکلات آمپر ماشین

مشکلات آمپر ماشین

آمپر ماشین، نشان دهنده دمای آب رادیاتور می‌باشد که به وجود آمدن مشکل در آمپر ماشین می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. معمولا در فصل‌های گرم سال، با افزایش دما، بالا رفتن آمپر ماشین را شاهد هستیم. بالا رفتن آمپر خودرو، می‌تواند باعث وارد شدن صدمه به قسمت‌های مختلف ماشین شود. برای جلوگیری از عدم آسیب به ماشین خود توصیه می‌کنیم که مطلب سایمان یدک را تا آخر مطالعه نمایید. در قسمت زیر عوامل مختلف در بالا رفتن آمپر ماشین را بررسی می‌کنیم.

دلایل بالا رفتن آمپر ماشین

 بالا رفتن آمپر ماشین، یکی از اتفاق‌هایی می‌باشد که هر ساله با شروع شدن فصل گرما رانندگان بسیاری با آن روبه‌رو می‌شوند. علت داغ کردن موتور می‌تواند به دلایل زیادی اتفاق بیفتد که در این بخش به معرفی مهم‌ترین دلایل آن می‌پردازیم.

  • مشکل سرسیلندر و واشر: در صورتی که سیستم خنک کننده‌ی خودرو را مدت زمان زیادی است عوض نکرده‌اید و یا این‌که در رادیاتور ماشین به جای ترکیب آب مقطر و ضد یخ، از آب معمولی و یا ضد یخ خالی استفاده می‌کنید. این موضوع می‌تواند باعث آسیب به واشر سرسیلندر و یا خود سرسیلندر شده و دی‌اکسید کربن یا روغن وارد رادیاتور می‌گردد. در نتیجه، دما بالا رفته و در اکثر اوقات باعث ایجاد ترکیدگی در شیلنگ‌های رادیاتور می‌شود.
  • وجود مشکل در رادیاتور: یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند باعث بالا رفتن آمپر ماشین شود مربوط به رادیاتور است. رادیاتور یک بخش مهمی در سیستم خنک‌ کننده خودرو می‌باشد که باعث خنک کردن مایع سرد کننده موتور می‌شود. اگر رادیاتور خودرو به درستی کار نکرده و یا دارای مشکل باشد، باعث بالا رفتن آمپر خودرو می‌گردد.
  • خراب بودن واتر پمپ: یکی از اجزای مهم سیستم خودرو واتر پمپ می‌باشد که وظیفه‌ی پمپاژ آب خنک‌ کننده موتور و حفظ دمای مناسب آن را بر عهده دارد. در صورت خراب شدن واتر پمپ، آمپر خودرو بالا می‌رود. بالا رفتن آمپر خودرو به دلیل خرابی واترپمپ می‌تواند به دلایل متعددی از جمله؛ خرابی بلبرینگ‌ها، خرابی سیستم الکترونیکی، خرابی قطعات مکانیکی و غیره باشد.
  • وجود مشکل در فن رادیاتور: فن رادیاتور یکی از اجزای مهم سیستم خنک کننده خودرو می‌باشد که مسئولیت تولید جریان هوای لازم برای خنک کردن رادیاتور و موتور را بر عهده دارد. بالا رفتن آمپر خودرو به دلیل مشکلات فن رادیاتور می‌تواند به دلایل متعددی از جمله؛ خرابی قطعات مکانیکی، خرابی سیستم الکترونیکی، خرابی سیستم ترموستات، برقراری ارتباط ضعیف و غیره باشد.
  • مشکل در مدارهای الکترونیکی ماشین: در ماشین‌ها، مدارهای الکترونیکی کنترل و مدیریت عملکرد مختلف سیستم‌های آن را انجام می‌دهند. خراب بودن مدارات الکترونیکی، یکی دیگر از دلایل بالا رفتن آمپر خودرو است که باعث ایجاد مشکلات جدی در خودرو می‌شوند. بالا رفتن آمپر خودرو به دلیل خرابی مدارات الکترونیکی به دلایل متعددی مانند قطعه‌های الکترونیکی خراب، اتصالات ناصحیح یا خراب و غیره مربوط می‌گردد.
  • کثیف بودن پره‌های رادیاتور: کثیف بودن پره‌های رادیاتور از عبور آب جلوگیری نموده و از خنک شدن موتور خودرو جلوگیری می‌کند. این مشکل می‌تواند از گرد و خاک زیاد همراه با شاخ و برگ و گل‌ولای و غیره ایجاد گردد. 
  • مشکلات مربوط به اگزوز، داغ کردن موتور و افزایش آمپر: با خارج شدن دود ایجاد شده از واکنش‌های داخل سیلندر خودرو به خارج از آن، یکی از وظایف اگزوز است؛ و با مسدود شدن خروجی اگزوز، آمپر ماشین بالا می‌رود. عواملی مانند شکستن اگزوز، جرم گرفتن رادیاتور در زمان طولانی، مسدود شدن اگزوز با گل‌ولای و غیره می‌تواند باعث ایجاد این مشکل گردد.
  • روغن موتور بی‌کیفیت: استفاده از روغن موتور بی‌کیفیت می‌تواند دلیلی برای بالا رفتن آمپر خودرو باشد؛ زیرا در روغن موتورهای بی کیفیت، آلودگی‌های مختلفی مانند ذرات آهن، گرد و غبار، روغن‌های اکسیده و آب وجود دارد؛ که این آلودگی‌ها باعث ایجاد رسوبات و سیستم روغن‌ریزی موتور می‌گردند. هم چنین این رسوبات و آلودگی‌ها باعث مسدود شدن سیستم های مختلف خودرو می شوند. در نتیجه، این موضوع مقاومت بیشتری را در برابر جریان روغن ایجاد نموده و با افزایش مقاومت، بار سیستم برقی خودرو هم افزایش یافته و در نهایت آمپر ماشین بالا می‌رود.
  • سفت بودن سوپاپ‌ها: سفت بودن سوپاپ‌ها، یکی دیگر از عوامل بالا رفتن آمپر خودرو است. زیرا وجود رسوبات و آلودگی‌ها در سوپاپ‌ها و هم چنین، کاهش روانکاری سوپاپ‌ها می‌تواند باعث سفت شدن سوپاپ‌ها گردد.
  • تنظیم نبودن موتور و انژکتورها: یکی دیگر از دلایل بالا رفتن آمپر ماشین، مربوط به تنظیم نبودن موتور و انژکتورهای ماشین می‌باشد. اگر موتور خودرو به درستی تنظیم نشود و تراکم سوپاپ‌ها و زمان سوخت‌رسانی به طور صحیح تنظیم نگردند، می‌تواند باعث ناهمگونی مخلوط سوخت و هوا شده و در این صورت، مصرف سوخت افزایش یافته و آمپر ماشین بالا می‌رود.
  • استفاده نکردن از ضد جوش: همان‌طور که می‌دانید از ضد جوش برای کاهش اصطکاک و کنترل حرارت در سیستم خنک کننده‌ی خودرو استفاده می‌گردد. ولی عدم استفاده از ضد جوش در سیستم خنک کننده، اصطکاک بین قطعات موتور افزایش یافته و باعث تولید حرارت زیاد می‌شود. همچنین، رسوباتی درون سیستم تشکیل شده که باعث محدود شدن جریان آب می‌گردند. این موضوع یکی از دلایل بالا رفتن آمپر خودرو و همچنین کاهش عملکرد آن است.

نشانه‌های بالا رفتن آمپر ماشین

در صورت بالا رفتن آمپر ماشین، نشانه‌هایی وجود دارد که شما با مشاهده‌ی آن‌ها باید متوجه بالا رفتن آمپر ماشین شوید. در زیر به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

  • داغ شدن کاپوت خودرو: زمانی که موتور خودرو روشن می‌گردد، کاپوت داغ شده و باعث ایجاد گرما می‌گردد. ولی زمانی که کاپوت ماشین بیش‌ازحد داغ شود، نشان دهنده‌ی وجود ایراد در موتور خودرو است. برای این که متوجه میزان داغ بودن کاپوت ماشین خود شوید می‌توانید دست خود را روی آن گذاشته و در صورتی که نتوانید بیشتر از چند ثانیه دست خود را روی کاپوت تحمل کنید، یعنی کاپوت خیلی داغ بوده و نیاز به چک کردن موتور خودرو است.
  • خارج شدن دود و بخار از کاپوت ماشین: در صورت خارج شدن بخار یا دود از کاپوت خودرو، می‌توانید متوجه بالا رفتن آمپر ماشین شوید. در این صورت به محض مشاهده‌ی این اتفاق، ماشین را متوقف نموده و آن را خاموش نمایید. بهتر است بدانید خروج دود از کاپوت ماشین، زمانی که خنک ‌کننده به نقطه‌جوش برسد اتفاق می‌افتد.
  • شنیدن صدا‌های عجیب از ماشین: با توجه به این که سیستم خنک ‌کننده‌ی خودرو مجهز به یک سنسور دما است؛ و باعث تنظیم سوپاپ و ترموستات می‌شود؛ در نتیجه می‌تواند به خنک شدن رادیاتور کمک نماید. این موضوع باعث عملکرد خوب خودرو می‌شود. سیستم خنک ‌کننده و سوپاپ ارتباط مستقیمی با هم داشته و در صورت مسدود شدن سوپاپ، سیستم خنک‌ کننده هم مسدود و دمای موتور به ‌شدت افزایش می‌یابد. زمانی که این سیستم داغ شود، صداهای نامتعارفی مانند کوبیده شدن شنیده می‌شود.
  • استشمام بوی دود از ماشین: در صورتی که موتور خودرو بیش از حد داغ شود، بوی سوختگی در داخل کابین احساس می‌گردد. به دلیل این که با افزایش دما، مهر‌وموم‌های لاستیکی، دریچه‌های پلاستیکی و قطعاتی از رزین که بین قطعه‌های ماشین قرار گرفته است، نرم شده و باعث تولید دود می شوند. در این صورت، باید متوجه بالا رفتن آمپر خودروی خود گردید.
  • کم شدن قدرت موتور: در صورتی که موتور خودرو داغ گردد، قدرت بالای خود را از دست خواهد داد؛ بنابراین، در صورتی که متوجه کاهش قدرت موتور ماشین خود شدید، هر چه زودتر برای تعمیر آن اقدام نمایید.

مهم‌ترین اقدامات برای جلوگیری از ایجاد مشکل در آمپر ماشین

مهم‌ترین اقداماتی که می‌تواند از بالا رفتن دمای آب موتور جلوگیری کند؛ موارد زیر می‌باشد که در صورت نادیده گرفتن باعث به وجود آمدن مشکلاتی در خودروی شما خواهد شد. این اقدامات عبارت‌اند از:

  • بررسی کامل رادیاتور و اجزای آن و اطمینان از عدم هرگونه نشتی در سیستم
  • تعویض به موقع مایع سیستم خنک کننده
  • بررسی میزان آب موجود در سیستم به صورت هفتگی
  • چک کردن وضعیت فن‌ها
  • اطمینان از پر بودن گاز کولر هنگام استفاده از آن
  • بررسی وضعیت در رادیاتور و تعویض آن در صورت نیاز
  • هواگیری صحیح و اصولی
  • تمیز کردن پره‌های رادیاتور هر سال یک بار

نتیجه گیری

همان‌طور که در بالا ذکر کردیم، از دلایل اصلی بالا و پایین شدن آمپر ماشین خرابی ترموستات، رادیاتور، فن‌ها، واتر پمپ و کمبود مایع خنک کننده می‌باشد. در صورتی که ترموستات، رادیاتور و واتر پمپ‌ها باعث بالا پایین شدن آمپر خودرو گردند تنها راه تعویض کردن این قطعات است؛ اما در صورتی که فن‌ها درست کار نکنند می‌تواند به دلیل مشکلات برقی باشد که باید آن را به یک متخصص نشان دهید؛ که او بررسی نماید که آیا فن دور تند یا دور کند به خوبی کار می‌کند یا نه.

هم چنین بهتر است هر از چند گاهی، سطح مایع خنک کننده یا مخلوط ضد یخ و آب را بررسی کنید و در صورت کم بودن مقدار آن، مخزن را با مایع خنک کننده شارژ نمایید. فروشگاه اینترنتی سایمان یدک در راستای فروش قطعات و لوازم جانبی خودرو در خدمت شماست تا این محصولات را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت در به شما مشتریان عزیز ارائه دهد.

سوالات متداول درباره‌ی مشکلات آمپر ماشین

در صورت بالا رفتن آمپر ماشین چه کاری باید انجام دهیم؟
در صورت بالا رفتن آمپر، ماشین را خاموش نکرده و آن را در یک محل خنک توقف نمایید. در صورت نیاز بهتر است با امداد خودرو تماس بگیرید.

چگونه می‌توانیم از بالا رفتن آمپر ماشین جلوگیری نماییم؟
عوامل زیادی مانند استفاده نکردن طولانی مدت از ماشین در طوفان‌ها و برف شدید، استفاده کردن از زنجیر چرخ در صورت نیاز، بررسی و تعویض منظم باطری ماشین و غیره می‌تواند باعث جلوگیری از بالا رفتن آمپر ماشین شود.

دلیل بالا رفتن آمپر ماشین در سرعت‌های بالا چیست؟
دلایل زیادی مانند مشکلات فن، رادیاتور، کمبود آب و سوراخ بودن رادیاتور، کمبود مایع خنک‌کننده در رادیاتور، بسته شدن راه خروجی اگزوز می‌تواند باعث بالا رفتن آمپر ماشین شود.

بالا رفتن آمپر ماشین چیست؟

زمانی که دمای آب به هر دلیلی بالا رود و نتواند موتور خودرو را خنک نماید می‌گوییم آمپر ماشین بالا رفته است. این اتفاق بیشتر در فصل تابستان که هوا گرم می‌باشد می‌افتد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *