دسته‌بندی نشده

خرابی کویل خودرو چه علائمی دارد؟

خرابی کویل خودرو

شاید ندانید اما خرابی و نقص در کویل خودرو مسئله‌ای است که باید جدی گرفته شود؛ چرا که این قطعه نقش بسیار مهمی در سیستم برق خودرو ایفا می‌کند. در صورت خرابی کویل، انتقال ولتاژ به بخش‌های مختلف خودرو دچار اختلال می‌شود و این مشکل می‌تواند باعث اختلال در عملکرد شمع‌ها و در نتیجه کاهش کارایی موتور شود. در این مقاله از سایمان یدک، به بررسی علائم خرابی کویل خودرو و اثرات آن بر سیستم کلی خودرو خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در این زمینه کسب کنید.

خرابی کویل خودرو چه علائمی دارد؟

کویل خودرو چیست و چه عملکردی دارد؟

قبل از بررسی علائم خرابی کویل خودرو، بهتر است با عملکرد این قطعه آشنا شویم. شمع‌ها مسئول ایجاد جرقه لازم برای احتراق سوخت هستند، اما برای انجام این کار به انرژی الکتریکی نیاز دارند. کویل خودرو که به عنوان یک سیم‌پیچ القایی در سیستم احتراق عمل می‌کند، وظیفه تامین برق مورد نیاز شمع‌ها را بر عهده دارد. این قطعه برق ۱۲ ولتی باتری را دریافت کرده و آن را تقویت کرده تا ولتاژ بالا برای شمع‌ها فراهم شود. شمع‌ها از این انرژی برای ایجاد احتراق در سوخت استفاده کرده و در نهایت باعث روشن شدن موتور خودرو می‌شوند.

کویل‌های خودرو به دو دسته وایر دار و بدون وایر تقسیم می‌شوند، اما ساختار تمامی این قطعات مشابه است. اجزای اصلی کویل شامل سیم‌پیچ اولیه، هسته مرکزی، سیم‌پیچ ثانویه، پایه و عایق بدنه است. عملکرد کویل به این صورت است که ولتاژ پایین باتری را دریافت کرده و آن را از طریق سیم‌پیچ‌ها به ولتاژ بالاتری تبدیل می‌کند تا انرژی لازم برای احتراق در موتور فراهم شود. سیم‌پیچ اولیه جریان برق را از باتری می‌گیرد و آن را تقویت کرده و به سیم‌پیچ ثانویه انتقال می‌دهد. سپس، سیم‌پیچ ثانویه ولتاژ را تا حد زیادی افزایش می‌دهد و نقش کلیدی در تأمین انرژی برای احتراق و راه‌اندازی موتور ایفا می‌کند.

دلایل خرابی کویل خودرو

علائم خرابی کویل خودرو می‌تواند به دلایل مختلفی برگردد که برخی از رایج‌ترین عوامل آن عبارتند از:

·       شمع‌های آسیب‌دیده یا فرسوده 

تعویض نکردن به‌ موقع شمع‌ها یکی از علل اصلی خرابی کویل است. وقتی شمع‌ها فرسوده می‌شوند، کویل مجبور می‌شود برای جبران شکاف بازتر شمع‌ها، بیشتر و سخت‌تر کار کند. این فشار اضافی می‌تواند موجب گرم ‌شدن بیش از حد کویل و در نهایت خرابی آن شود.

·       نوسانات الکتریکی 

تغییرات ناگهانی در جریان برق می‌تواند به سیم‌پیچ‌ها و عایق‌های کویل آسیب برساند و منجر به اتصال کوتاه یا شکستگی در سیم‌پیچ‌های ثانویه شود.

·       گرم‌ شدن بیش از حد 

اگر کویل داغ شود، نمی‌تواند به ‌طور مؤثر جریان برق را انتقال دهد که این مسئله باعث کاهش عملکرد آن خواهد شد.

·       ساییدگی و پارگی سیم‌ها 

ساییدگی یا آسیب به سیم‌های کویل می‌تواند باعث تخریب عایق بین سیم‌پیچ‌های اولیه و ثانویه شود. این ضعف در عایق‌ها موجب افزایش دمای کویل و اختلال در عملکرد آن خواهد شد.

دلایل خرابی کویل خودرو

مهم‌ترین علائم خرابی کویل خودرو

همان‌طور که اشاره کردیم، خرابی کویل می‌تواند مشکلات جدی در عملکرد و ساختار خودروی شما ایجاد کند. به همین دلیل، اگر علائمی که در ادامه ذکر می‌کنیم را در خودروی خود مشاهده کردید، بررسی وضعیت کویل را نیز در اولویت قرار دهید. این مسئله اهمیت زیادی دارد زیرا برخی علائم خرابی کویل خودرو ممکن است به چند مشکل مختلف اشاره داشته باشند؛ بنابراین باید چندین قسمت از خودرو را بررسی کنید تا علت اصلی مشکل شناسایی شود.

روشن نشدن خودرو 

هیچ‌چیز بدتر از این نیست که بخواهید خودروی خود را استارت بزنید و متوجه شوید روشن نمی‌شود، به خصوص زمانی که عجله دارید یا در موقعیت اضطراری هستید! روشن نشدن خودرو می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما یکی از رایج‌ترین دلایل آن معیوب بودن کویل‌هاست. اگر متوجه شدید که خودرو برای استارت زدن مشکل دارد و به سختی روشن می‌شود، می‌تواند نشانه‌ای از خرابی کویل باشد.

روشن شدن چراغ چک موتور

چراغ چک موتور ممکن است به دلایل مختلف روشن شود. این چراغ زمانی روشن می‌شود که مشکلی در عملکرد یکی از بخش‌های خودرو به وجود آید. از آنجا که مشکلات متعددی می‌توانند باعث روشن شدن این چراغ شوند، بهتر است خودرو را به مکانیک نشان دهید تا کدهای خطا را بررسی کرده و دلیل دقیق مشکل را شناسایی کند. در صورتی که مشکل از کویل باشد، مکانیک آن را تعویض خواهد کرد.

خاموش شدن ناگهانی موتور

یکی از رایج‌ترین علائم خرابی کویل خودرو، مشکلات عملکردی موتور است. جرقه نامناسب می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند، از جمله خاموش شدن ناگهانی موتور. اگر خودرو شما در حین حرکت یا پس از استارت زدن به طور غیرمنتظره‌ای خاموش می‌شود، این می‌تواند به دلیل خرابی کویل باشد.

افزایش مصرف سوخت

اگر متوجه شدید که مصرف سوخت خودروی شما بیش از حد معمول است، این می‌تواند به خرابی کویل مربوط باشد. زمانی که شمع‌ها انرژی کمتری از باتری دریافت می‌کنند، خودرو برای جبران این کمبود انرژی، سوخت بیشتری مصرف می‌کند. این مشکل می‌تواند باعث شود که بنزین خودروی شما سریع‌تر تمام شود. در چنین شرایطی، بهتر است کویل را نیز بررسی کنید.

نشت روغن

از دیگر علائم خرابی کویل خودرو نشت روغن است. کویل‌ها اغلب در محفظه‌ای پر از روغن قرار دارند. اگر کویل بیش از حد داغ شود، ممکن است منجر به ترک خوردن محفظه روغن شده و در نتیجه نشت روغن اتفاق بیفتد. این نشت می‌تواند موجب شناور شدن کاربراتور و اختلال در عملکرد خودرو شود. بنابراین، اگر متوجه نشت روغن شدید و سایر علل احتمالی را بررسی کرده‌اید اما مشکلی پیدا نکردید، عملکرد کویل را نیز باید بررسی کنید.

ضعیف شدن عملکرد مبدل کاتالیزگر

انتشار دود سیاه از اگزوز و بوی بنزین در خودرو تنها یک مشکل ناخوشایند نیست، بلکه می‌تواند یکی از نشانه‌های خرابی کویل باشد. زمانی که سوخت استفاده نشده از سیستم اگزوز خارج می‌شود، یک جرقه ناخواسته ایجاد می‌شود که معمولاً با صدای بلند شبیه به انفجار در اگزوز همراه است. در صورتی که این مشکل حل نشود، ممکن است آسیب جدی به سیستم اگزوز، به ویژه مبدل کاتالیزگر وارد شود.

مهم‌ترین علائم خرابی کویل خودرو

آموزش مرحله به مرحله تست کویل خودرو

حال که به علائم خرابی کویل خودرو آشنا شدید، قصد داریم به تست عملکرد این قطعه بپردازیم. برای تست عملکرد کویل خودرو، دو روش مختلف وجود دارد که بستگی به نوع کویل (CNP یا COP) دارد. در ادامه به توضیح روش‌های تست برای هر کدام می‌پردازیم:

روش تست کویل CNP

1.    خاموش کردن موتور: ابتدا موتور خودرو را خاموش کرده و سیم‌های شمع را از کلاهک شمع جدا کنید.

2.    اتصال شمع جدید: یک شمع جدید را به سیم‌های جدا شده وصل کنید.

3.    قطع فیوز پمپ بنزین: از یک نفر دیگر بخواهید که فیوز پمپ بنزین را قطع کند.

4.    روشن کردن خودرو: موتور خودرو را روشن کنید و به دقت به فضایی که مربوط به شمع است، نگاه کنید. اگر رنگ یا هیچ جرقه‌ای مشاهده نکردید، به معنی خرابی کویل است.

5.    اتصال دوباره شمع: پس از بررسی، شمع جدید را جدا کرده، سیم‌های مربوط به شمع را دوباره متصل کرده و فیوز پمپ بنزین را دوباره وصل کنید.

روش تست کویل COP

1.    روشن کردن موتور: در این روش، ابتدا باید موتور را روشن کرده و اجازه دهید که در حالت درجا کار کند.

2.    خارج کردن کویل‌ها: کویل‌ها را به ترتیب از خودرو جدا کنید و تغییرات در عملکرد موتور را بررسی کنید.

3.    بررسی عملکرد موتور: اگر پس از جدا کردن کویل‌ها متوجه صدای خشن و سخت در موتور شدید، این به معنی عملکرد صحیح کویل است.

4.    تست برای همه کویل‌ها: این تست را برای تمامی کویل‌ها تکرار کنید و در نهایت اگر کویل‌ها سالم بودند، آن‌ها را به حالت قبلی بازگردانید.

تست کویل خودرو

راهکارهایی برای جلوگیری از خرابی کویل خودرو

هرچند هزینه تعویض کویل نسبتاً زیاد نیست، اما اگر به علائم خرابی کویل خودرو بی‌توجه باشید و از تعمیر آن غافل شوید، ممکن است به خرابی قطعات دیگر منجر شود که هزینه‌های سنگین‌تری را به دنبال خواهد داشت. بنابراین، پیشگیری از خرابی کویل در ابتدا می‌تواند به صرفه‌جویی در هزینه‌ها کمک کند.

·       بررسی شمع‌ها: با تعویض به‌موقع شمع‌های فرسوده یا معیوب، احتمال خرابی کویل به میزان زیادی کاهش می‌یابد.

·       توجه به علائم خرابی: هرگاه نشانه‌هایی که در این مقاله ذکر کردیم مشاهده کردید، بهتر است از یک متخصص بخواهید که سلامت کویل را بررسی کند.

·       استفاده از قطعات باکیفیت: هنگام تعویض شمع‌ها، کویل یا سایر قطعات، حتماً از یک مکانیک قابل اعتماد استفاده کنید که قطعات با کیفیت به‌کار می‌برد. قطعات بی‌کیفیت به‌سرعت خراب می‌شوند و ممکن است به دیگر قسمت‌های خودرو آسیب وارد کنند.

·       عدم نادیده گرفتن سرویس‌های دوره‌ای: سرویس‌های دوره‌ای خودرو را به تعویق نیندازید. این سرویس‌ها می‌توانند از بروز مشکلات بزرگ و پرهزینه جلوگیری کنند.

جمع‌بندی

در این مقاله بررسی کردیم که خرابی کویل خودرو می‌تواند مشکلات زیادی را در عملکرد موتور ایجاد کند. از جمله علائم خرابی کویل خودرو می‌توان به روشن نشدن خودرو، روشن شدن چراغ چک موتور، خاموش شدن ناگهانی موتور، مصرف سوخت بیشتر و مشکلات در سیستم اگزوز اشاره کرد. علل خرابی کویل معمولاً شامل شمع‌های فرسوده، نوسانات الکتریکی، گرم شدن بیش از حد و ساییدگی قطعات است. برای جلوگیری از این مشکلات، لازم است شمع‌ها را به‌موقع تعویض کرده و از قطعات یدکی باکیفیت استفاده کنید. همچنین، سرویس‌های دوره‌ای خودرو را فراموش نکنید. در این راستا، برای خرید قطعات یدکی باکیفیت و اورجینال می‌توانید از سایمان یدک کمک بگیرید. فروشگاه معتبر یاسمان یدک انواع قطعات یدکی خودرو را با تضمین کیفیت عرضه می‌کند تا شما بتوانید بدون نگرانی از خرابی‌های احتمالی، از خودروی خود استفاده کنید.

سوالات متداول

1.    چرا کویل خودرو خراب می‌شود؟

کویل خودرو ممکن است به دلایل مختلفی خراب شود. شایع‌ترین علل خرابی شامل فرسودگی شمع‌ها، نوسانات الکتریکی، گرم شدن بیش از حد و ساییدگی قطعات است. وقتی شمع‌ها به درستی کار نمی‌کنند، کویل مجبور به کار بیشتر و تحمل فشار اضافی می‌شود که می‌تواند باعث خرابی آن شود.

2.    چگونه متوجه شویم که کویل خودرو خراب است؟

اگر خودرو شما روشن نمی‌شود، چراغ چک موتور روشن می‌شود، موتور ناگهان خاموش می‌شود یا مصرف سوخت به طور غیرمعمول افزایش می‌یابد، ممکن است کویل خودرو خراب باشد. در این مواقع، بهتر است سلامت کویل را توسط یک متخصص بررسی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *